OKTATECH

Nehruova 64 - lokal 1

Servis: Nehruova 64 - lokal 1
Tel: 011/412-70-44 , 064/113-94-98

TR: 355-1133044-70 - VOJVOĐANSKA BANKA A.D. BEOGRAD - PIB: 106212168
PROJEKTOVANJE, PROIZVODNJA I SERVISIRANJE PROCESNE OPREME

homeo namausluge


Remont letvi


servo upeavljačaREMONT SERVO LETVIGeneralni remont servo letve podrazumeva kompletnu zamenu zaptivnih segmenata. Takođe se menjaju i prstenovi razvodnika kao i prsten klipnjače. Svaka servo letva se posle remonta testira na probnom stolu (protok,pritisak..) Na izvedene radove dajemo garanciju od 12 meseci. Da bi našim klijentima izašli u susret nudimo i mogućnost zamene staro za novo ili kupovinu remontovane u slučaju težeg oštećenja vaše servo letve. Cena naše usluge varira od 100 eur. do 220 eur. u dinarskoj protivvrednosti i zavisi od modela kao i od toga da li želite da letvu peskiramo i ofarbamo. Posebne povoljnosti nudimo servisima.


Bezbednost na prvom mestuZašto je bitno da vaša servo letva volana bude vraćena u fabrički standard?Zato što jedino u tom slučaju je bezbedna za upotrebu.

Mnogo ljudi zaboravlja da ovim uređajem upravljate vozilom,tako da svako odstupanje od parametara može biti fatalno.Posle završenog remonta servo letvu priključujemo na probni sto na kome pored testiranja curenja , merenja protoka , pritiska vršimo i potrebna štelovanja.Servo letva ima specifičan sistem otvaranja razvodnika torzionom oprugom tako da je od velike važnosti da sama uložena sila za otvaranje razvodnika ne bude veća od dozvoljene.Ako podešavanja nisu u dozvoljenim odstupanjima može doći do pucanja torzione opruge,blokade volana,dobijanja "kontra volana" ....

Pre nego što se odlučite za remont Vašeg servo uređaja dobro razmislite kome ćete poveriti vašu bezbednost.


Najčešći uzroci ne ispravnosti servo letviJedan od najčešćih problema vezanih za servo letve je curenje ulja.Ovaj problem se između ostalog a ne retko javlja i zbog lošeg održavanja vozila. Često se desi da manžetne letve volana budu probijene i da u takozvani suvi prostor uđe voda, a ne retko i nečistoća.U slučaju da je ovo slučaj dolazi do korozije osovine letve volana a samim tim i oštećenja semeringa, Što nosi za posledicu isticanje ulja. Ovaj kvar se ujedno smatra i najtežim jer da bi se otklonio potrebno je osovinu brusiti, polirati i ponovo uraditi sistem vođenja jer se dimenzije obradom menjaju. Pri ovom kvaru postoji i mogućnost da remont uopšte ne može da se uradi ako korozija ošteti nazubljen deo letve.U ovom slučaju može doći do obaranja ivica trapeza zuba, a samim tim se između zuba razvodnika i osovine javlja zazor. Ovaj zazor uzrokuje lupanje letve volana na neravninama. Ako se uzme sve gore navedeno dolazimo do zaključka da redovnom kontrolom vozila možemo sprečiti velike troškove.


Mašinsko pranje delovaPranje delova sero-uredjaja uradićemo pomoću najsavremenije MAGET opreme.


Lista letvi volana koje radimoovo su samo neki od modela letvi volana koje radimo. Alfa, Audi, BMW, Chrysler, Daewoo, Daihatsu, Fiat, Ford, Holden, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Porsche, Proton, Renault, Rover, Saab, Smart, Ssangyoug, Subaru, Suzuki, Toyota, VW and Volvo. Letva volana (bez senzora) Audi A6 94-97,Golf 4,Golf 5,Golf 6, Pasat b5,pasat b5 ,pasat b6, pasat b7,opel vekra c, opel vektra,skoda fabija, skoda oktavija,itd....


Kako možete sami utvrditi kvar na servo letviZa osnovnu defektažu kvara na servo letvi volana ne morate ići kod majstora već je možete uraditi i sami.Jedan od prvih pokazatelja neispravnosti servo uređaja je taj da se pri prelasku preko neravnina javlja lupkanje.Ovo je slučaj kada dođe do oštećenja čaura koje vode osovinu servo letve.Ovaj kvar je prvi pokazetelj da bi servo letva mogla ubrzo da procuri,što može biti veoma neprijatno i skupo pogotovu ako se desi na putu.Kada u sistemu servo uređaja nedostaje ulje i posle dolivanja to je znak da je procurela servo letva ,pumpa ili da je došlo do defekta creva.Creva možemo isključiti vizuelnim pregledom kao i pumpu jer ako je problem u njima dolazi do direktnog vlaženja i curenja,ostavljanja fleka ispod auta itd.U slučaju da nije u pitanju ni pumpa ni creva ne treba biti stručnjak da bi se zaključilo da je došlo do kvara na servo letvi.Često zbunjuje što nema vidljivog isticanja ulja ali to je zbog toga što se ulje zadržava u manžetnama servo letve.U ovom slučaju pri skidanju manžetni sa servo letve dolazi do isticanja ulja koje tu ne sme da se nalazi i to je potvrda da su semerinzi servo letve penetrirani.U svakom od ovih slučajeva potrebno je izvršiti remont servo letve.

Remont letvi


servo upeavljača

Servo pumpe


servis remont

Održavanje


masina za čišćenje

Prodaja


masina za čišćenje

Hidraulika


Servis rampi , presa

Medicinska oprema


Medicinska oprema
Izrada sajtova